Nieuws
 1. Inschrijving Juniweekend

  Beste VDC leden,

  Met veel enthousiasme kondigen we ons jaarlijkse juniweekend aan, dat dit jaar plaatsvindt van vrijdag 21 juni tot en met zondag 23 juni in Zeeland. Duikliefhebbers en avonturiers, verenig u voor een weekend vol spanning en onderwatermysterie tijdens "Operatie Olas Ocultas", georganiseerd door het beruchte, maar uiterst geheime "Cartel Martillo Letal". Laat je meeslepen naar de diepe en donkere wateren van de Caraïbische Oosterschelde Zee, waar een verborgen schat wacht op ontdekking. Het cartel heeft één huisje voorzien voor 16 personen.

  [Lees verder]
 2. Openingsduik 2024

  Woensdag 1 mei was het weer zover, de openingsduik van onze duikclub in Zeeland (Strijenham). Het water was een warme 14 graden (!) en de zon stond ons na de duik op te wachten. Zoals elk jaar is de openingsduik afgesloten met een lekkere BBQ. Bedankt aan de organisatie voor alweer een fantastische start van het duikseizoen.

  [Lees verder]
 3. Save the date - Ouwezeuren- en zakkentraining

  Beste VDC-ers en Beste voormalige leden van het VUB Diving Center (vanaf nu oud-leden),

  [Lees verder]
 4. Ouwezeuren- en zakkentraining op 2 februari

  Beste VDC-ers en Beste voormalige leden van het VUB Diving Center (vanaf nu oud-leden)

  [Lees verder]
 5. September weekend en clubtrainingen

  Het voorbije weekend werd er weer een duikweekend georganiseerd in Renesse waarbij 12 van onze clubleden aanwezig waren. Het weer en duikomstandigheden waren zeer goed met meerdere duiken in Oosterschelde. De meeste duikparen hebben (kleine) Sepia's gespot. De duiklocaties van dit weekend waren de Zeelandbrug (2x), Den Osse haven & parking en de Plompe toren.

  [Lees verder]
 6. Juliweekend

  Dit weekend vond ons jaarlijks Juli weekend plaats in Renesse. Het beloofde een weekend te worden met een 'beetje' wind, maar de dive masters van dienst hebben ons telkens naar een goede duikstek gebracht.

  [Lees verder]
 7. Duikkalender 2023

  Vandaag vond zich de laatste training voor de zomer plaats, voor de beginners een goede start om even te testen hoe een OSB juist werkt. Anders dan tijdens het academiejaar is het zwembad is niet elke vrijdag open voor trainingen tijdens de zomer, kijk zeker naar de kalender om up-to-date te blijven over de geplande clubduiken en duiktrainingen.

  [Lees verder]
 8. Openingsduik 2023

  Maandag 1 mei was het weer zover, de openingsduik van onze duikclub in Zeeland (Strijenham). Het water was tussen de 11 - 13 graden celcius, maar de zon (en de BBQ) heeft ons snel terug opgewarmd toen we boven water kwamen. Onderwater was het zicht perfect, en hebben onze duikleden grondels, sepiolas en veel slakjes gezien.

  [Lees verder]
 9. Begin van de lente

  Vandaag start officieel de lente, tijd om je nat pak terug boven te halen en de onderwaterwereld te gaan verkennen. Voor velen is het nog even wachten tot mei vooraleer ze terug in het water duiken, maar voor de volharders was het gisteren nog een uitgerekende kans om hun laatste winterduik van het jaar te nemen.

  [Lees verder]
 10. Nemo33 duik

  Vandaag heeft onze Nemo33 duik in Ukkel plaatsgevonden. Een mooie gelegenheid om onze duikcomputer en materiaal nog eens te testen voordat we terug buiten beginnen te duiken (althans toch diegene die nooit gestopt zijn om buiten te duiken ;) ). Voor veel van onze nieuwe leden was het hun eerste ervaring om vanop 33 meter recht naar boven te kunnen kijken. Achteraf hebben we duik afgesloten met een geslaagde Thaise maaltijd in het restaurant van Nemo.

  [Lees verder]
 11. Prettige Feestdagen van het VDC!

  Vanavond gaat de laatste training van dit jaar door met onze jaarlijkse Kerstballen training, een moment waarom de nieuwe en gevorderde leden samen kunnen trainen. Onze eerstvolgende training zal plaatsvinden op 6 Januari 2023

  [Lees verder]
 12. Zwembad gesloten op 11 en 18 november

  Ter informatie: Op vrijdag 11 en 18 november zal het zwembad van de VUB gesloten zijn omwille van een feestdag en Sint Verhaegen op 18 november.

  [Lees verder]
 13. Duikjaar 2022-2023

  Het nieuwe duikjaar komt er weer aan! Wie ook dit jaar weer wil genieten van de trainingen, duikweekends en clubduiken, volg onderstaand stappenplan om je in te schrijven:

  [Lees verder]
 14. Septemberweekend 2022

  Begin deze maand ging naar goede gewoonte ons jaarlijks september duikweekend door in Nederland. Het was een weekend met veel Sepia's en pijlinktvissen.

  [Lees verder]
 15. Tweede instapmoment voor de opleiding!

  Afgelopen vrijdag was het weer een vol zwembad! Maar liefst 8 nieuwe kandidaten kwamen opdagen voor een initiatie.

  [Lees verder]
 16. Nieuwe opleiding!

  Gisteren, vrijdag 11 oktober, zijn we van start gegaan met onze vernieuwde opleiding. Er waren alvast 7 kandidaten aanwezig die zullen werken naar hun initiate certificaat.

  [Lees verder]
 17. Opleiding duikarts

  Volgende week beginnen we niet alleen met onze eigen opleiding maar zal er ook een nieuwe cursus Internationaal Duikarts van start gaan.

  [Lees verder]
 18. Clubduik 13 oktober!

  De dagen worden korter, de nachten wat langer maar het water is nog steeds warm, dus organiseren we twee duiken op 13 Oktober.

  [Lees verder]